נשים באוצרות הגליל
בעקבות נשים בגליל
8:00 – יציאה לאזור הכרמל . המדריך ינעים לנו את הנסיעה עם סיפורים
ארוחת בוקר באלטו – קיבוץ שמרת
נפתח את הבוקר בארוחה חלבית כשרה במחלבת "אלטו "האירוח כולל הרצאה המספרת את סיפור הקמת המחלבה, עוקבת אחר תהליך ייצור הגבינה, היכרות עם משפחות הגבינה השונות והסבר על היתרונות בצריכת מוצרים מחלב העזים.
אריאל ויונת, הבנות תספרנה על המסעדה המשמשת היום כמחלבת מייצרת, חנות מפעל, מרכז מבקרים ובית קפה, והכל תחת קורת גג אחת.
הארוחה בהגשה לשולחנות וכוללת:
סלט קצוץ
מבחר גבינות עזים
אנטי פסטי
מרקחת תאנים
אומלט עשבי תיבול
לחם כפרי
חמאת עזים
שוט פריגורט עזים
שתייה קרה טבעית: לימונדה/תפוזים
בופה שתייה חמה- מיחם: נס קפה, קפה שחור, תה
הבית האתיופי – "מברהטיי" – קיבוץ עברון
"מברהטיי" – בית אתיופי הבנוי מאדמה ומקש, בדיוק כמו אינספור "גוג'" דומות הפזורות בכפרי אתיופיה. "מברהטיי" שפרושו בעברית "האור שלי" החל מיוזמה של אישה מיוחדת במינה, יוניי סקיבה, שמארחת קבוצות מתוך אמונה בחזון קירוב הלבבות, בדרך ההיחשפות לשונות החזותית והתרבותית של בני העדה האתיופית. יוניי היא עולה ותיקה מאתיופיה, מנחת קבוצות ומטפלת פסיכודרמה, מחנכת. אבל מעבר לכל התארים הרשמיים הללו, יוניי תספר לכם על התרבות האתיופית והחיבור האישי .
זמן : שעה וחצי
נסע לעכו לכיוון הנמל והשוק , לזמן איכות חופשי לטיול, אוויר צח ולקניות
נהנה מיופייה הקסום של העיר בפשטותה ובמאות השנים שהיא סוחבת על כתפיה.
נרד ברחוב השוק – הרחוב הכי צבעוני בעיר, תחילתו בכיכר חיים פרחי והוא מתפתל לו אל נבכי סמטאות העיר העתיקה. בשוק ניתן למצוא את כל אשר שוק טוב יכול להציע: חנויות דגים ובשר, תבלינים, מיני מאפה ומתוקים, בגדים, קלטות ודיסקים וגם מסעדות קטנות ומבטיחות.
נטייל ונהנה מהאווירה המיוחדת של הנמל ומעגן הדייגים – נמל עכו סואן בעיקר לעת ערב עם יציאת הדייגים ללב ים, אך סביבתו רוחשת פעילות כל היום. דייגים מכינים רשתותיהם, ספנים בודקים ספינותיהם וסירות קטנות משייטות בו ללא הרף..
נסתובב כאילו בתוך סרט בין דוכני סבונים וליפות של פעם, צמידים צבעוניים, ריח מאפים, חלונות צבועים בכחול, דלתות ברזל כבדות מקושטות ביופי עותומאני וסירות עוגנות בנמל. אין לתאר את העוצמה שביופי ההיסטורי הזה.
נסיים בארוחת צהריים עשירה וחוויתית
בישולים וסיפורים על הגדר
אירוח ביתי הכולל ארוחות בשריות מהמיטב הכורדי – מלווה בסיפור משפחתי מרתק ובשירה מפי המארחת.
זוהי חוויה קולינרית ותרבותית שנטענת מהאהבה והתודה שנשאבה מבית אבא.
מה בתפריט ?
ממולאים – עלי גפן ובצל
קציצות בשר וירקות מטוגנים
חצילים כורדים,
חמוצי הבית,
סלט ירקות
לחם כורדי
קובה במיה אדום ,קובה צהוב
אורז כורדי
שעועית
שתייה קרה
ריבות הבית ושתייה חמה –מתוקים כורדים
17:00 סיום משוער וחזרה לכיוון המרכז