*פסיפס צפתי – חווית צפת העתיקה
פסיפס צפתי – חווית צפת העתיקה
לוח זמנים:
- יציאה – שעת יציאה תקבע בהתאם לנקודת היציאה
- 9:00-10:00 קבלת כריך ושתייה בדרך
- 10:30-12:00 הגעה לפסגת הר מירון לטיול טבעתי בשביל הפסגה
- 12:30-14:30 המשך לטיול מרתק בצפת העתיקה
- 15:00-16:30 – ארוחת צהריים במזנון
- 16:30 – סיום משוער
יציאה מלווים במורה דרך
במהלך הנסיעה המדריך ינעים את זמננו בהסברים אודות הנסיעה, הפעלות שונות וחידונים.
טיול בפסגת הר מירון
השביל מקיף את פסגת ההר ורובו מישורי. משולי הפסגה נשקף נוף מרהיב 360 מעלות אל עבר הרי הגליל התחתון, הרי הלבנון והגליל המערבי. טיול בניחותא בין שרידים חקלאות קדומה, חורש ים תיכוני, ציוץ ציפורי שיר נודדות,
נבקר במצפור הר נריה, מצפור ההר ומצפור צפת.
נשמע על נשים חלוצות ועל משפחת בק שהעפילה לראש הר מירון.
אל העיר צפת
צפת היא אחת הערים הציוריות בישראל, פנינת תיירות פיקנטית עבור אלו המבקשים התענגות רוחנית תמציתית. מין אווירת כפר מתובלת בפעילות מכל הסוגים: קצת תרבות, מעט מורשת, קורטוב טיולים בטבע, קמצוץ של דת וקבלה, הרבה אמונות טפלות, נופי הרים ומלוא הריאות אוויר צונן. בסיורנו בצפת נטעם טעימות מאווירה של העיר, קרית האמנים, בית כנסת האר"י ותצפיות נוף.
בסיורינו בצפת נבקר:
- כיכר המגינים
כיכר המגינים או בשמה הקודם כיכר הפחמים היא כיכר מרכזית ברובע היהודי של צפת. בכיכר שכנה בשנת 1948 מפקדת ההגנה ולכן שונה שמה לכיכר המגינים לזכרם של מגיני העיר במלחמת העצמאות. - סמטת המשיח
סמטת המשיח היא הסמטה הצרה בצפת ובה נהגה הסבתא יוכבד רוזנטל להמתין להגעתו של המשיח בגלל אמונתה העזה בביאת המשיח הקרבה. דרך הסמטה ניתן לרדת ולהיכנס לסמטאות הפנימיות והציוריות של הרובע היהודי. הסמטה גם מחברת אותנו מעט לרוח מחשבתם של תושבי צפת שבה נמצאים בערבוביה מציאות ואגדה, חומר ורוח. - בית הכנסת האר"י האשכנזי- האר"י הקדוש הוא דמות מופת מתקופת השיא של צפת בשלהי המאה ה-16 והוא אחד מהאישים החשובים ביותר בעולם של הקבלה – תורת הנסתר היהודית. בית הכנסת האר"י האשכנזי המרהיב הוא מהמפורסמים בבית הכנסת של צפת והוא מוקדש לזכרו של האר"י הקדוש. בבית הכנסת ארון קודש מרהיב מגולף בעץ שמקורו בגליציה במאה ה-19.
- בית הכנסת אבוהב- בית הכנסת ע"ש יצחק אבוהב הוא אולי היפה ביותר בבתי הכנסת של צפת. תמצאו בו ציורי תקרה מרהיבים הכוללים סמלים מהקבלה ושלושה ארונות קודש, שבאחד מהם נמצא ספר תורה נדיר בן למעלה מ-500 שנה שנכתב לפי המסורת ע"י המקובל ר' יצחק אבוהב בספרד ואשר בדרך נס התגלגל והגיע לצפת.
- בית הכנסת יוסף קארו- בית הכנסת יוסף קארו בצפת הוא מהחשובים בבתי הכנסת בעיר. מרן יוסף קארו היה מהדמויות החשובות ביותר של צפת בתור הזהב שלה במאה ה-16. קארו שימש כראש בית מדרש ואב בית הדין והוא נחשב לגדול פוסקי ההלכה בעת החדשה! ספרו הידוע "שולחן ערוך" הוא מהיצירות החשובות ביותר בארון הספרים היהודי ומהווה בסיס לפסיקה הלכתית מאז פרסומו ברחבי העולם היהודי.
- בית הקברות העתיק של צפת- בבית קברות היהודי העתיק של צפת זה קבורים כמה מגדולי היהדות מתקופת הזוהר של צפת והוא משמש אבן שואבת למאמינים הבאים להתפלל ולהתחזק בקברי הצדיקים. בבית הקברות תמצאו את קבר האר"י הקדוש, רבי יוסף קארו, רבי יוסף בירב , רבי משה קורדובירו ושמות גדולים רבים אחרים. לפי המסורת העממית מצויים פה גם כמה קברים קדומים כמו של חותנו של רבי שמעון בר-יוחאי, וקבר חנה ושבעת בניה. בבית הקברות נמצאת גם חלקה לעולי הגרדום, שהוצאו להורג בכלא עכו בשנת 1947 בידי השלטונות הבריטים וכן חלקה לנספי אסון מעלות.
- קרית האומנים- קריית האמנים של צפת נוסדה לאחר שחרור צפת במלחמת העצמאות בחורבות הבתים של שכונה ערבית צמודה לרובע היהודי. בעידודו של ראש עיריית צפת משה פדהצור התחילה קבוצת אמנים בראשות יצחק פרנקל, משה קסטל, שמשון הולצמן ומנחם שמי לשקם את הבתים ולפעול בעיר. אחריהם במהלך שנות ה-50 וה-60 הגיעו למקום עשרות ציירים ואומנים אחרים שחלקם הפכו ברבות השנים למובילים שבאמני ישראל. בקריה התפתחה אווירת יצירה תוססת וחיי חברה פעילים שהפכו להיות שם דבר בארץ כולה ומוקד משיכה. למרות שהקריה ירדה מגדולתה בשנות ה-80 עדיין יש בה אמנים רבים, פינות חמד רבות ואווירה מיוחדת.
בנוסף ניתן לבקר באחד מהמקומות הבאים בתוספת תשלום:
- מנהרות צפת
"מנהרות צפת" יובילו אתכם לחוויה תת-קרקעית מיוחדת וחדשה. המנהרה תעביר אתכם דרך חדרים, מקוואות טוהרה ובורות מים עד לשרידים מתקופת השיא של צפת במאה ה-16. בסוף הסיור תגיעו ל"בית הקהל" – שהיה מאפיה ואזור מרכזי ששימש את יהודי צפת בשלהי המאה ה-16. האתר התגלה ב-2005, נחפר ושוקם ע"י חניכי עמותת "לבנות ולהיבנות" והוכרז כאתר מורשת לאומית בשנת 2011.
או
- מוזיאון בית המאירי
בבית אבן היסטורי בן שלוש קומות במורד הרובע היהודי – נמצא מוזיאון בית המאירי. המוזיאון מספר את סיפור חייהם של היהודים בצפת ב-200 השנים האחרונות. את המוזיאון יזם והקים יחזקאל המאירי (1934-1989), בן למשפחה צפתית ותיקה שהכיע לעיר מפרס בתחילת המאה ה-19. במוזיאון תשעה חללי תצוגה המספרים על עולמה של הקהילה היהודית של צפת על פלגיה ועדותיה, החל מסיפורם המרתק של זקני צפת בני המאה ה-16, ומציגים חפצי לבוש וריהוט, כלי בית, מלאכה וקודש.
___________________________________________________
נסיים בארוחה דשנה ומפנקת (כשר) :
תפריט אכול כפי יכולתך BBQ
סלטים חופשי 8 סוגים
(לדוגמא סלטים בהתאם לעונה) –
* סלט גזר מזרחי עם לימונים כבושים
* סלט חומוס ביתי עם גרגירים
* סלט סלק בכמון עם בצל ירוק
* סלט טבולה עם גרגירי רימונים
* סלט חצילים עם ריבת עגבניות שרי
* סלט עגבניות שרי חריף
*סלט כרוב אדום לבן חמוץ מתוק
*סלט חצילים קלויים בגריל
*סלט פלפלים חריף
*סלט חסה עם רוטב ויניגרט הדרים
חומוס עם גרגרים
פיתות
בשרים על האש:
נקניקיות מרגז חריפות
פרגיות
חזה עוף
קבב הבית
תוספות חופשי:
צ'יפס / תפוחי אדמה אפויים
אורז עשיר
ירקות צלויים
שתייה:
פריגת – לימונדה/תפוזים
קינוח:
עוגה
קפה שחור/תה
אספרסו
_________________________________________________________________
עלות יום הגיבוש :
260 ₪ לקבוצות של 40 משתתפים ומעלה .
המחיר כולל:כריך ובקבוק שתייה לכל אחד(ארוחת בוקר מלאה בתוספת תשלום), מורה דרך מוסמך שמלווה את כל הטיול, כל הטיולים המוזכרים (לא כולל כניסה לאתר מוזיאון המאירי או המנהרות הנסתרות – בתוספת של 30 ש"ח לאדם) , ארוחת צהריים .
המחיר אינו כולל: טיפ למדריך – רשות.