מבשלים בתל אביב
אוכלים בתל אביב
לוח זמנים:
- 09:00 מפגש במסעדה לארוחת בוקר מפנקת
- 10:30 יציאה לסיור גרפיטי בפלורנטין המשלב גרפיטי ועוד הפתעות
- 12:30 – סדנת בישול וארוחת צהרים
- 15:30 סיום וחזרה הביתה
ארוחת בוקר מפנקת
את ארוחת הבוקר שלנו נאכל בבית הקפה ממוקם בשכונת נווה צדק האותנטית.
האווירה נהדרת והתפריט כשר חלבי בסגנון פריזאי עם נגיעות מהגליל,
הבנה באוכל טוב ושימוש בחומרי גלם מעולים
כל ארוחות הבוקר מוגשות בתוספת שלישיית טאפאסים מפנקים ועונתיים, סלסלת לחמים שאפינו הבוקר. (הגשה למרכז שולחן ללא מילוי חוזר)
מנה לבחירה לסועד:
- קובנה מסורתית על בסיס חמאה מזוקקת – מטבלי הקובנה: סלסלת עגבניות, שמנת חמוצה, טחינה לבנה, ביצה קשה וזיתים תוצרת בית
- שקשוקה אדומה –שקשוקת עגבניות ערבה צרובות, פלפלים, קוביות חצילים וביצים
- שקשוקה ירוקה –תבשיל של מנגולד ותרד, שמנת שתי ביצים ופרמז'ן
- קרוקמאדאם– טוסט ענק מלחם בריוש ממולא בקרם כמהין שחורות, פטריות שמפיניון, פרמז'ן וגאודה ומעל ביצת עין
- שקשוקה טבעונית –שקשוקת עגבניות ערבה צרובות, פלפלים, קוביות חצילים וקרם תירס מפנק
- בוקר תל אביבי –שתי ביצים לבחירה, סלט ירקות קצוץ (תוספות לחביתה: בצל/פטריות/תערובת עשבים)
- סלט קפרזה –עגבניות ערבה, מוצרלה באפלו, בזילקום, זיתי קלמטה, שמן זית וחומץ דבש
- סלט ירוק–חסות, אגס ביין ודבש, אגוזים וברוסקטות של גבינת עיזים חמה
- סלט קינואה – קינואה בשלושה צבעים, אגס וסלק, שקדים קלויים וגבינת חלומי
- ניוקי – שמנת ערמונים וכמהין
- פסטה טבעונית – ירקות מוקפצים, עגבניות מיובשות ושקדים
כדי מים על השולחנות
שתיה חמה לבחירה
סיור גרפיטי ותרבות רחוב בפלורנטין
- סיור גרפיטי מרהיב
רוצים להכיר את השכונה הכי מצוירת בתל אביב ? סוף סוף להבין גם את ההיסטוריה של המרחב וגם את הקולינריה ? בשכונת פלורנטין מסתתרים סיפורים מעניינים ויצירות אומנות במגוון סגנונות, נשמע על הטכניקות ונכיר את הסיפורים של האומנים שעומדים מאחוריהן, על הדרך נגלה סצנה קולינרית מרשימה. בסיור נכיר לעומק את האומנים המציגים בשכונה ואת המסרים שמסתתרים מאחורי יצירות האומנות, נלמד שפה של ממש – שפת אומנות הרחוב, ונעשיר את הידע שלנו על המרחב והמתחולל בו. סיור חתרני ושובר מוסכמות בדרום תל אביב, ובשכונות שהיו שכונות פועלים והפכו בשנים האחרונות לדבר הכי לוהט וחם בתל אביב ולמעצמת גרפיטי בולטת. נסתובב מעט בשוק לוינסקי, נריח את ריח התבלינים הטריים ומעדני השוק הייחודים לאיזור סלוניקי.
נמשיך לסיור ברחובות פלורנטין השוקקת, שכונה שעברה בשנים האחרונות התחדשות עירונית והפכה למקום משכנם של אמנים צעירים רבים, שנהנים שם משכר דירה נמוך יחסית למרכז העיר, ומוצאים בה כר פורה להביא בו את עצמם ליד ביטוי. כתוצאה מכך, השכונה מארחת אינספור עבודות אמנות רחוב, והתפתחה בה סצנה יחודית של תרבות שוליים תוססת שטרם הספיקה להתמסחר. גלריות יחודיות מקשטות את הרחובות, ברים אפלוליים נפתחים עם רדת הערב, והאווירה כולה אומרת היפסטריות כייפית מחד, ובועטת מאידך. נסתובב מעט בשוק לוינסקי, נריח את ריח התבלינים הטריים ומעדני השוק הייחודים לאיזור סלוניקי.
סדנת אוכל מטריפה וטעימה
הסדנאות שלנו אורכות כשלוש שעות (ניתן לקצר/להאריך את הסדנאות- בתיאום מראש) ומחולקות כך:
- חצי שעה ראשונה קבלת פנים
- שעה וחצי תכלול הקדמה קצרה, הסברים על הפעילות וזמן בישולים קבוצתי
- בשעה האחרונה תתיישבו לסעוד את הארוחה העשירה והמפנקת שהכנתם
כלל הסדנאות שלנו נפתחות בקבלת פנים הכוללת:
- פוקצ'ות טריות הנאפות בטאבון אבן, מגוון ירקות אנטיפסטי, מבחר מטבלים, יינות לבנים ואדומים, לימונדה קרה, פינת אספרסו עשירה בתוספת משקאות מהצומח.
בכל הסדנאות יש השתתפות מלאה בהכנה, בצלחות והגשה שבסופה ארוחה משותפת עשירה ומפנקת
דוגמא לאחת מתוך מבחר ארוחות אפשריות : קוזה נוסטרה קרניבורו (איטלקי בשרי)
- בצק טרי לפסטה ורביולי מקמח דורום איטלקי
- ניוקי סלקים בשמן זית ומרווה
- קונוסים של קרפצ'יו נתח קצבים
- פוקאצ'ה פולו זוקיני
- רביולי במילוי שפונדרה מפורקת
- סלט פנצ'נלה מושלם
- פטוצ'יני בראגו בשר בקר וירקות שורש
- פונדנט שוקולד חם.
עלות הטיול
550 ₪ לאדם כולל מע"מ למינימום 15 איש
המחיר כולל:
- ארוחת בוקר מפנקת
- סיור גרפיטי בידי מומחה בפלורנטין
- סדנת בישול חווייתית הכוללת קבלת פנים: פוקצ'ות טריות הנאפות בטאבון אבן, מגוון ירקות אנטיפסטי, מבחר מטבלים, יינות לבנים ואדומים, לימונדה קרה, פינת אספרסו עשירה בתוספת משקאות מהצומח.
- ארוחת צהרים עשירה
המחיר אינו כולל
- הסעה
- מדריך צמוד לכל היום
- תשלומי חניה עבור רכבים פרטים
- טיפים