להתרגש בארץ אלף המערות – טוסקנה של ישראל
להתרגש בארץ אלף המערות
טיולינו זה יוצא אל אחד המחוזות היפים בישראל ארץ אלף המערות, יש הקוראים לו "טוסקנה של ישראל". אזור השפלה מלא כל טוב: גבעות מוריקות, שרידים ארכיאולוגים מרשימים, מערות חבויות, מעיינות שופעי מים, יקבי יין, גבינות בוטיק, אומנים העוסקים במלאכת יד וכמובן אוכל טוב ובשפע ואירוח מכל הלב והכל- בטווח נגיעה..
יציאה לאזור שפלת יהודה.
תחנה ראשונה ארוחת בוקר קלה –
נגיע לבית גוברין. נתכבד בכיבוד קל:
אופציה א': טורטיות ומים מינרליים – באוטובוס, כל אחד יקבל טורטייה איכותית במנות אישיות – זוג חצאי טורטייה במבחר אפשרויות מילוי, מסודרים על מגש איכותי מלווים בעגבניות שרי ובקבוק מים מינרליים. נשב יחד לפני הפעילות ונאכל.
אופציה ב': פיקניק בארגון אישי – כל אחד מביא משהו טעים ומתחלקים.
תחנה שנייה – ביקור קסום במערות בית גוברין
מתחת לגבעות הנעימות של בית גוברין רוחשת עיר תת קרקעית שלמה, זוהי העיר מראשה במלוא תפארתה ושרידיה מעידים על תרבות גבוהה, תודעה אסתטית ועושר.
עבור מי צוירו הציורים במערה הצידונית? איך יוצרים בנייה רווייה עבור מערות הפעמון העצומות בגודלן?
המקום מציע שפע של כיף בתוך המבוך האינסופי של המערות..
תחנה שלישית – נמשיך לביקור בתל עזקה לתצפית מרהיבה
נעלה לתל עזקה לתצפית אל עמק האלה, נחזור אחורה בזמן אל ימי התנ"ך, ונוכל בדמיוננו להיות עדים לסיפור הקרב המפורסם בין דוד לגוליית..
תחנה רביעית – ביקור משכר ביקב
נסייר ביקב עם הדרכה של אחד הייננים ונטעם שלושה סוגים של יינות טעימים.
ולבסוף – ארוחה מעולה לסיום היום הנפלא
סעודה כורדית מסורתית – אוכל אתני בלאדי וטרי מעשה ידיה של אשה כורדית מקסימה.
אוכל כורדי בשרי מסורתי בבית עץ מוקף בעצי נוי ופרי.
האוכל מוגש באווירה נינוחה והסעודה מלווה בסיפורים על המטבח הכורדי ועל המארח ומשפחתו, כולל ציוני דרך היסטוריים וביטחוניים של אזור עדולם .
תפריט
- מרקים : מרק קובה אדום חמוסטה, מרק קובה בציר עוף וזעתר
- ממולאים: עלי גפן, כרוב, בצל במילוי אורז,
- קובה בורגול מטוגנת במילוי בשר בקר
- מבחר סלטים: סלט ירקו ,כרוב לבן וגזר, מלפפון ושמיר, גזר פיקנטי וחמוצי הבית
- אורז עם איטריות
- תבשיל בורגול
- בשר בקר
- עוף ברוטב סילאן ושמן זית
- במיה ברוטב עגבניות .
- לחם
- שתייה קלה לימונדה / מים
- תה צמחים/קפה שחור
- עוגת סולת (בסבוסה) , עוגת שוקולד