חווית שטח על חוטם הכרמל
טיול בוטיק מושלם עם חווית שטח וארוחות מעולות
לוח זמנים:
יציאה
9:00-10:00 ארוחת כריכים בחווה במושבה עם סיפורי ייצור שמן זית
10:30-12:00 טיול ריינג'רים חוויתי בזכרון יעקב – חווית שטח בלתי נשכחת
12:30-14:00 טיול על גבי הגשרים התלויים בפארק נשר או בגני הנדיב המפוארים שביל המעיין
14:30-16:30 – חוויה דרוזית כיד המלך – סיור מרתק, הרצאה אודות העדה הדרוזית וארוחה עשירה.
16:30 סיום משוער ותחילת חזרה
יציאה. המדריך יצטרף במהלך הנסיעה וינעים את זמננו.
אנו מזמינים אתכם ליום בלתי נשכח בליבו של חורש הכרמל
נעצור בחווה במושבה לארוחת כריכים טעימה
פינת חמד הפותחת אשנב לחייהם של המתיישבים הראשונים שעסקו בחקלאות , בייצור שמן זית ובבניית הארץ. נקבל הדרכה על היסטוריית המקום, על מורשת המשפחה ופועלה כיום.
נהנה מכריכים ושתייה חמה –
רשימת כריכים לבחירה מראש :
• סלט טונה מתובל, עגבנייה, מלפפון וחסה. ♣ כריך טונה
• ממרח אבוקדו, ביצה קשה, עגבנייה, מלפפון וירק. ♣ כריך אבוקדו
• טונה, חציל קלוי, ביצה קשה, וירק. ♣ כריך סביח
• גבינה בולגרית , ממרח פסטו וירק. ♣ כריך בולגרית
• גבינה צפתית מעודנת, ממרח עגבניות, וירק. ♣ כריך צפתית
• חביתה, שמנת, וירק. ♣ כריך חביתה
• קפה הפוך/אספרסו
נמשיך לטיול שטח חוויתי
טיול ריינג'רים /רייזרים בנהיגה עצמית עד 48 מקומות וג'יפים לפי הצורך-
טיול שטח ברכבי ריינג'רים ורייזרים חדשים מודל 2021 (רביעיות), המסלול כולל נהיגה עצמית בהצגת רישיון נהיגה, מדריך בראש השיירה. המסלולים יוצאים מזכרון יעקב.
מסלול נחל תנינים: המסלול עובר בבקעת הנדיב הפורייה בה רבים הבוסתנים והמטעים, כרמי היין והזיתים. הבקעה עשירה בנחלים ומעיינות ורבים בה בעלי החיים. המסלול עובר לאורכו של נחל תנינים בו זורמים מים כל השנה. לאחר חציית נחל מאתגרת נגיע לעין אביאל המקסים. אורך המסלול שעה וחצי.
ציוד פק"ל בכלים: כיסאות לישיבה במעיין/הפסקת קפה, מערכות הקשר בכלים מאפשרות הדרכה ושיח גם במהלך הנסיעה, פק"ל קפה, מים קרים, משקפי אבק.
הנהיגה בהצגת רישיון בתוקף במקום
נמשיך לטיול רגלי קליל בגני הנדיב המפוארים/ שביל המעיין
על חוטם הכרמל, בין זכרון יעקב לבנימינה, שוכנת רמת הנדיב.
פנינה של טבע המוקדשת להנצחת זכרו של הברון בנימין (אדמונד) דה רוטשילד
גני הזיכרון מזמינים אתכם ליהנות מאווירה נעימה ומרגיעה. תוכלו להלך בשבילים הנמתחים בין הגנים שמעוצבים בקפידה ובחן, ולהתבשם מניחוח משכר של פרחים בכל עונות השנה.
נטייל בשביל המעיין
שביל שהוא מסע בזמן, ובמרכזו סיפורו של עין צור – מעיין שופע שהביא לכאן מתיישבים רבים בתקופות היסטוריות שונות. כשאנו מלוּוים בחורש ים־תיכוני ובתצפיות נוף לבקעת הנדיב, נכיר בית מרחץ רומי ונגלה את סוד קסמם של המים, נחלוף על פני שרידי בית חווה ונזכה להמון פינות קסומות למנוחה.
או
נמשיך לטיול רגלי קליל בפארק נשר נחל קטיע
נחל קטיע, יובלו של נחל נשר שבמזרח הכרמל, היה ערוץ אלמוני ולא מוכר למטיילים עד שבשנת 2004 נחנכה בו אטרקציה ייחודית – פארק נשר, בשיתוף פעולה בין קק"ל ועיריית נשר.
האטרקציה המרכזית בפארק היא שני גשרים תלויים המתנשאים לגובה עשרות מטרים מעל ערוץ הנחל, ובאורך 70 מטרים כל אחד. לצד הגשרים סומנו מספר שבילי הליכה קצרים בחורש המוצל, ההופכים את הטיול בנחל קטיע לחוויה ייחודית.
נמשיך לחוויה דרוזית מרתקת וטעימה
1. סיור בכפר העתיק
סיור ברובע העתיק של הכפר דלית אל כרמל , כניסה לבית דרוזי, בית הבד , בית התפילה , בית העם , כניסה לבית יד לבנים , בית סיר לורנס אוליפנט, אתר ההנצחה לחללים הדרוזים, מנהרת המייסדים ומנהרת רבין, כניסה לאתר נביא אבו אברהים.
2. הרצאה אודות העדה הדרוזית
הרצאה מפי מרצה מומחה אודות העדה הדרוזית, אמונות ומנהגים, היסטוריה
והתפתחות, הקשר דרוזי יהודי במדינת ישראל, מבין המרצים שלנו : ד"ר ג'בר אבו רוקן , ד"ר רמזי חלבי , רפיק חלבי ועוד ….
3. ארוחת השייח –
סלטים ביתיים בהכנה עצמית:
סלט חומוס
סלט עגבניות ובצל בעיטור זעתר
ביתי
סלט כרוב עם גזר או תירס
סלט תירס וגמבא בצבעים
סלט ירקות קצוץ
זיתים ביתיים ישר מהרי הכרמל
מאפים דרוזיים מהטאבון :
פיתות דרוזיות מקמח מלא
מנקיש זעתר
מאפה מחמר עם בצל גמבא
ותבלינים –
בישולים מהבית הדרוזי:
עלי גפן ממולאים עם אורז
מג'דרה בורגול ועדשים –
במיה קלויה עם בצל ברוטב עגבניות
עיקריות בשריות הישר מהתנור:
מנסף בשר אורז עם בשר טחון
ושקדים בתיבול ביתי מיוחד –
מנסף עוף אורז עם נתחי עוף מפורק
שתייה קרה :
שתייה קלה של קוקה קולה
מים
שתייה חמה:
קפה דרוזי אותנטי עם הל
תה צמחים
קינוחים:
מבחר בקלאוות , הריסה , בורמה
מבחר עוגיות דרוזיות אותנטיות
תחילת חזרה הביתה מלאי חוויות.
~~~
מחיר לאדם:
360 ₪ לאדם למינימום 50 איש.
380 ₪ למינימום 30 איש.
המחיר כולל:
• מורה דרך מעולה מוסמך משרד התיירות שילווה את כל הטיול
• ארוחת כריכים וקפה עם הסבר על החווה בחווה במושבה
• סיור נחל קטיע או שביל המעיין
• חוויה דרוזית מיוחדת כולל סיור, הרצאה וארוחה
• טיול רייזרים
כל הארוחות כשרות. בחוויה הדרוזית יש משגיח כשרות צמוד.
__________________________________________
תוספות/שינויים אפשריים
ארוחת בוקר עשירה בזכרון יעקב למול הנוף במקום ארוחת כריכים – תוספת 55 ₪ לאדם
לחמים
מבחר לחמי מחמצת
חלות שבת
סלטים
סלט ירקות קצוץ
מבחר ירקות טריים מהשוק ועשבי תיבול קצוצים
סלט ירוק
מבחר עלים ירוקים ברוטב ויניגרט עשבי תיבול ואגוזים
ביצים
מבחר אומלטים – בצל, עשבי תיבול, רגיל
שקשוקה עגבניות אדומות
גבינות
גבינת לאבנה, שמן זית וזעתר מהכרמל
גבינת פטה
גבינה צפתית
(חמאה, ריבה, זיתים מוגשים חופשי בנוסף למאזטים)
חצילים בטחינה לבנה
סלט טונה
טחינה לבנה
שתיה קלה
מיץ תפוזים
לימונדה טבעית
מים צוננים עם עשבי תיבול מהכרמל
שתיה חמה – קפה MAURO איכותי
לגימות וטעימות – סיור במרכז תרבות היין במקום סיור רגלי – תוספת 60 ₪ לאדם
מרכז תרבות היין בזיכרון יעקב הינו מרכז חוויתי המשלב סיורים, סדנאות וטעימות יין ביקב ההיסטורי, הפותח שעריו ומציג את הסיפור המרתק מראשית תעשיית היין בישראל ועד העולם החדש של היין כיום. החיבור בין ישן לחדש הוא סוד קסמו של היקב ואתם מוזמנים לראות את שרשרת העשייה המקצועית של היין בישראל, מראשיתה ועד למהפכת האיכות של היינות הישראליים כיום, הזוכים להכרה ולפרסים בינלאומיים.
הסיור כולל :
-מבט היסטורי על תחילת ההתיישבות ותעשיית היין הישראלית.
1. כניסה למרתפי היקב האותנטיים וחשיפה לטכנולוגיות מסורתיות וחדשניות בעולם היין (בריכות בטון משופצות/חביות עץ אלון). נתחיל בביקור מהנה ומעניין אל מרתפי היקב הקרירים, שם השכילו לשמר את הרוח האותנטית של היקב משנות הקמתו, לצד ציוד חדש וטכנולוגיה משוכללת של ייצור יין בתקופה הנוכחית. כל זאת תוך שילוב סיפורים ואנקדוטות היסטוריות מרתקות מאחת התקופות הרומנטיות בתולדות היישוב הציוני.
2. הסברים מפורטים על תהליך הכנת היין.
3. צפייה בסרט קצר הממחיש בתמונות את תהליך העשייה.
4. ולסיום: טעימה מודרכת של 3 יינות סביב חביות במרתף ההיסטורי של היקב.
ארוחת צהריים במסעדת שף במקום החוויה הדרוזית – תוספת של 40 ₪ לאדם
תפריט: (כל המנות מוגשות למרכז השולחן – אין הגבלה על הכמויות)
מנות ראשונות –יוגשו למרכז השולחן:
לחם הבית בליווי ממרחים
סלט ירוק בויניגרט הבית בתוספת פירות ואגוזים קלויים
חומוס מסבחה ביתי
סלט חציל מטוגן ברוטב צ'ימיצ'ורי,
סלט כרוב וגזר, סלט שורשים על בסיס נבטים, סלט סלק ואגסים.
תוספות חמות – מוגשות למרכז השולחן:
אורז עם חמוציות ושבבי בצל יבש
פלחי תפוחי אדמה בעשבי תיבול ויין אפויים בתנור
שעועית ירוקה מוקפצת
עיקריות – מיקס בשרים למרכז השולחן – 3 מנות בשר עסיסיות מוגשות על פלנצ'ה לוהטת:
פרגית
צ'וריסו
קבב טלה
במידה ונחוצה מנה צמחונית – אנא עדכנו אותנו .
שתייה קלה: לימונדה תפוזים ומים בקראפים – חופשי לשולחנות
קינוח: בראוניז
שתייה חמה: תה נענע, קפה שחור, אספרסו
זמינה לשירותך: ליאת ספקטור – 052-2638259